Conceptontwikkeling

Fidelio denkt mee over concepten. Of het nu gaat om een kleinschalig project of om een complexe opgave. Fidelio kan zelf mee uitwerken of het ontwikkelproces begeleiden, nieuwe projecten opstarten of bij bestaande activiteiten een veranderingsproces op gang brengen. Fidelio kan mee zoeken naar artistieke bronnen in stad en regio, landelijk en internationaal. Tevens kan hulp worden geboden bij het vinden van mogelijkheden om projecten te financieren; publiciteit te genereren of productieplannen uit te werken.

 

Fidelio beschikt over een groot netwerk en stelt dat graag open voor anderen. Het gaat om professionals op alle terreinen van kunst en cultuur. Maar ook om mensen uit het onderwijs, de zorg en het sociaal domein. Ambtelijk en bestuurlijk wordt gemakkelijk contact gelegd en Fidelio heeft een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Er wordt echter ook niet geschroomd om ongebruikelijke paden te bewandelen om zo processen in beweging te krijgen.

 

Gebruik maken van de expertise, kracht en energie van bestaande organisaties en van individuen die daarbinnen werkzaam zijn. Partijen bij elkaar brengen, die gezamenlijke  ambities hebben en deze tot een hoger plan tillen. Samenwerken en verbinden zijn belangrijke werkwijzen, die helpen om succesvol te zijn. Vakmanschap (professionaliteit), oorspronkelijkheid (artistieke signatuur) en zeggingskracht (de mate waarin de inhoud wordt uitgedrukt) bepalen de inhoudelijke kwaliteit.

Foto: Murals van Aryz (Spanje) en Hyuro (Argentinië) - Heerlerbaan -  Stichting Street Art (Sanne Gijsbers)           Foto boven: Rodrigo Pardo dans tegen de gevel van Carbon 6 Cultura Nova (Luc Lodder)